20. kolo : Sportdarts Ostrava - Alfa Frýdek - Místek

02.03.2015 11:55

Domácí zápas s Alfou byl pro Sportdarts důležitý z pohledu záchrany v lize, soupeř z našeho konce tabulky, rovněž loni postoupil do první ligy a tak se předpokládal boj o body. 

Sešli jsme se opět ve staré sestavě Spotrdartsu a tak nemusíme řešit střídání, kdo co hraje je jasné.

Náš nástup byl hrozný, už dlouho nejsme schopni zahrát normální zápas. Hrajeme od půle nebo do půle a tentokráte to byla ta první varianta. Hra od půle.

V první sadě zápasů body udržel pouze Monty, když otočil z 0:1 na 2:1 s Honzou Kollárem, Dan, Ondra i Hanz prohráli. V druhé sadě zejména dablová tragédie pokračuje, prohrává  celá čtveřice a tak do týmových her nastupujeme za velmi nepříznivého stavu 1:7. Týmovky nám poslední dobou nejdou vůbec a tak dáváme hlavy dohromady a kombinujeme, nakonec jsem Ondru přesvědčil abychom nastoupili postaru Já, Hanz a On, Dan a na cricket my s Ondrou a kluci.

Zlomili jsme to ,  501 s Hanzem vyhráváme proti Aligátorovi s Pavlem a opakujeme si s dvojicí Renda, Pípa, protože Ondrovi s Danem to nevyšlo, získáváme bod za vítězství. To nás tak trochu nakopává do cricketu, který obě dvojice uhráváme a vítězíme 2:0. Konečně nám vyšly týmovky!!! Sportdarts jedem , nový pokřik a hurá do útoku , stav 3:7 a adrenalin stoupá, pojďme se pokusit o zázrak. Tak jako nás týmovky doteď sráželi , dali nám křídla a pocit, že můžeme ještě zahrát.

Na terč nastupuje Ondra a Hanz, zatím co Hanz vítězí 2:0 kápo stejným poměrem prohrává a stav je 4:8. Nastupujeme s Danem rozhodnuti skórovat. Po velkém boji se nám oběma daří sdolat soupeře 2:1 a snižujeme tak na 6:8. Nadějný stav , nic méně soupeři chybí jen dva body na vítězství. Na terči opět Hanz a kápo, zatím co Hanz se dnes zjevně rozhodl sbírat křížky a né body, Ondra chce body. Hanz stovkové náhozy začíná psát na druhý řádek, ale přesto nezavírá a opět prohrává 2:1. Ondra v pozici, kdy může být rozhodnuto nechce připustit vítězství hostů a tak neuvěřitelně vítězí 2:0 nad Aligátorem a tím nás drží alespoň v naději vybojovat prodloužení, stav 7:9.

Na terč nastupuje Šakal a za chvíli i Monty, Dan první leg prohrává  a nevypadá to dobře. Monty prohlásil, že mu tady na hlavu nikdo srát nebude a likviduje Rendu 2:0. Toto jako by byl signál pro Dana, na kterém to teď stojí. Kamarádi z Partaye povzbuzují a Šakal otáčí na 2:1 a tímto vítězstvím nad Pípou srovnává na 9:9.

A je to tady , opět prodloužení , ta krutá hra na jeden leg s nekonečnou pauzou mezi hody.

Monty záměrně prohrává zozhoz na střed, nastupujeme jako druzí ,ve stejném složení z týmovek a sledujeme co soupeř. Aligátor vykopává 41 a Monty odpovídá 140, což znamená po prvním kole trhák . V druhém kole opět Aligátor zahraje 45 a Monty odpovídá 100, soupeř hraje pod 60 a přidává se i Ondra 95, utíkáme a tvoříme si cca 200 dodový náskok. Ke konci pak odpadává Monty dvěma náhozy 41 a 45 toto, ale nahrazuje Dan a tak máme možnost zavírat dříve než soupeř a toho také využíváme. Šakal  dabl 9, a vítězství v prodloužení je doma.

Sportdart získává po neuvěřitelném boji z nepříznivého stavu 1:7 dva body za vítězství v prodloužení. Sportdarts - Alfa 10:9

 

Hanz 1/4, Ondra 1/4, Dan 2/4, Monty 3/4, týmovky 100%