9 kolo: Rio Tazman Ostrava - Sportdarts Ostrava

30.11.2014 22:16

Výlet v rámci Ostravy, poznamenaný opětovnými problémy se scházením týmu se nám až tak nevydařil. Podařilo se nám sejít se v loňské sestavě a tak jsme vyrazili za týmem, který je na tom po neplánovaném a nečekaném odchodu Doctora do šipkařského nebe stejně jak umístěním tak s problémem se sejít.

Zápas to byl co do krásy pěkný , nikdo jsme se nemuseli stydět za předvedený výkon a to platí i o soupeři, kde vyčníval snad jen na sřídavý start  a se spožděním nastupivší Šmahy, který hrál fenomenálně. Bojovalo se o každy leg o každý bod a až do konce.

Vše začalo úvodními zápasy kdy domácí Marcel Tomáš  nastoupil proti Hanzovi a Radek Bajnar proti Montymu. Hanz po těžkém boji padl 2:1 což znamenalo vedení domácích 1:0 na zápasy ale tento stav byl okamžitě srovnán Montym který po stejně urputném boji porazil Bajoše 2:1. Další dvojice na terči Kakáč a Ondra a Lopatka a Šakal předvedli ten samý boj až do konce tentokráte s výsledky 2:0 ve prospěch hostů a tak se po první sadě naše čtverka ujala vedení 3:1.

Ve druhé sadě zápasů pak bodoval Tomáš s Montym , Hanz s Bajošem, dan s Kakáčem a Lopatka s Ondrou a tak tato sada vyzněla nerozhodně a my tak stále měli dvou bodový náskok ze sady první. (3:5)

Do týmovek jsme pak nastoupili jako loni , pěkně po staru, kluci z Ria stáhli Bajoše , který si odběhl ze zabíjačky a postavili Šmahyho. 501 se tak proměnila v třílegový boj o dob z první týmovky, kde díky Šmahymu nakonec zabodovali domácí tazmanští čerti. Cricket pak kupodivu bez třetího legu vyšel nám a tak i týmovky skončili nerozhodně a náskok nám zůstal, což nás po posladních výkonech v minulých zápasech naplňovalo optimismem.

Třetí sada zápasů byla napínavá a zajímavá, nebudu se rozepisovat nechám to na závěr. Jelikož opět zaskórvali Marcel, Dan, Monty a Lopatka znamenalo to stále vedení Sportdartsu o dva body a nadějnou vyhlídku na zisk nějakého bodu do tabulky soutěže.

Stav 6:8 před poslední čtveřicí zápasů tak předznamenával souboj plný vzrušení a nervozity.  

Na terče nastoupili dvojice Šmahy, Ondra a Marcel, Dan. Šmahy, který doposud hrál výborně začal hrát naprosto neuvěřitelně a Ondru smetl hladce 2:0. Marcel s Danem bojovali o každý bod, jejich třílegový soubouj byl sice trochu zastíněn vedle hrajícím Šmahym ale také to byl jeden z těch krásnějších zápasů. Po této třílegové bitvě nakonec vítězí Macrel 2:1 a domácí tak srovnávají stav  zápasu na 8:8.

K posledním standartním zápasům tak nastupují dvojice Kakáč, Hanz a Lopatka, Monty. Vyhrát může kdokoli.

Hanz po nepříliš štastném začátku a s nervozitou na dablu nakonec prohrává 2:0 a posledním kdo může získat bod pro tým je tak Monty.

Po vedení 1:0 na legy nakonec po nervozitě zavírá i leg druhý a tím nad Lopatkou vítězí 2:0, což neznamená nic jiného než zisk bodu za remízu a vynucené tolik u všech oblíbené prodloužení.

Ona pověstná 701 na jeden leg, která nevyhovuje pro velké pauzírování snad nikomu, byla hrou plnou zvratů . Chvíli vedli domácí, chvíli hosté pak ale přišla velká chvíle doposud famózně hrajícího Šmahyho, který bingem a 140 v průběhu druhé části této hry razantně utíká a následně také bez zaváhání zavízá tuto hru. 

Po překrásném zvratůplném utkání si Sportdarts odváží bod za remízu , dva body zůstali Tazmanům doma v Riu.

 

Ondra 1/4, Dan 3/4, Hanz 1/4, Monty 3/4